Polityka prywatości

Przetwarzanie danych

Dane, które podajesz w formularzu zamówienia, zwane danymi osobowymi (imię i nazwisko, adres, w tym mailowy oraz telefon) przetwarzane są przez firmę ARTFUNK TAPETY AGATA KANIEWSKA z siedzibą przy ul. Karmelkowa 29, 52-347 Wrocław

Gromadzimy je na krótki okres czasu w dwóch celach:

  • 1. Po pierwsze - aby móc wysłać Tobie przesyłkę kurierem.
  • 2. Po drugie- są nam potrzebne do wystawienia faktury.

Dane te po przetworzeniu kasowane są ze strony internetowej. Dane na stronie przechowujemy tylko do czasu zrealizowania przesyłki, tj ok. 1 miesiąca od momentu ich podania.

Dane udostępniamy innym podmiotom gospodarczym: hurtowniom tapet oraz firmom kurierskim realizującym zamówienie w przypadku, kiedy towar sprowadzany jest na indywidalne zamówienie bezpośrednio na adres klienta. Poza tym nie udostępniamy danych osobowych zadnym innym podmiotom ani organizacjom.

W każdej chwili możesz się do nas zwrócić w celu sprostowania danych lub ich usunięcia, czy zmiany lub sprostowania. W tym celu wystarczy wysłać informację na podany na stronie adres mailowy.

Jeśli wyrazisz na to zgodę zachowamy twój adres mailowy, aby wysłać Ci informacje w celach marketingowych lub do udziału w organizowanych przez nas akcjach promocyjnych.

Informacje o przetwarzaniu danych osobowych

  • 1. Administratorem Pani/a danych osobowych jest SKLEP ARTFUNK TAPETY AGATA KANIEWSKA z siedzibą Karmelkowa 29, 52-437 Wrocław, e-mail: tapety@artfunk.pl
  • 2. W sprawach związanych z Pani/a danymi proszę kontaktować się ze sklepem ARTFUNK TAPETY pod wskazanym adresem mailowym.
  • 3. Dane będą przetwarzane w celu realizacji umowy zawieranej na odległość – zakupu towaru w sklepie internetowym -na podstawie Pana/i zgody na przetwarzanie danych osobowych ( podstawa prawna: rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady nr 2016/679 z dnia 14 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony danych osobowych).
  • 4. Dane przekazywane są podmiotom realizującym zamówienie w przypadku, kiedy towar sprowadzany jest na indywidualne zamówienie bezpośrednio na adres klienta oraz firmom kurierskim , które dostarczają przesyłki. Poza tym nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom gospodarczym ani organizacjom w tym także poza Europejski Obszar Gospodarczy .
  • 5. Dane będą przechowywane przez okres ok. 1 m-ca do czasu ich usunięcia po zrealizowaniu przesyłki. W przypadku przedłużenia czasu trwania dostawy , reklamacji itp. czas może zostać wydłużony o ten okres.
  • 6. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  • 7. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  • 8. Ma Pan/i także prawo do przenoszenia danych (w szczególności historii transakcji).
  • 9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego: Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych